SBO Cornelis Leeflang is een openbare school voor speciaal basisonderwijs  en behoort tot Stichting BOOR.

De openbare school is een ontmoetingsplaats voor kinderen met verschillende levensbeschouwelijke achtergronden. Er wordt niet uitgegaan van één visie op de samenleving. De veelvormigheid van de samenleving is uitgangspunt. Op grond hiervan heeft de openbare school een democratisch karakter.

Dat betekent dat wij uitgaan van het recht op een vrije meningsuiting binnen de normen en waarden die in onze maatschappij gelden. Onze kinderen leren om te gaan met die normen en waarden en voelen vrijheid (meningsuiting) in gebondenheid (normen en waarden). Zo bereiden we de kinderen voor op een volwaardige deelname aan de maatschappij.

Aanmelding/toelating SBO

De toelating van een leerling op onze school kan uitsluitend plaatsvinden wanneer een TLV-verklaring door PPO is afgegeven voor uw kind. U kunt altijd contact opnemen met de school voor een oriënterend gesprek.

SBO Cornelis Leeflang
Abtsweg 77